zaterdag 17 november 2012

Eerste keren...

Eerste keren zijn altijd zo spannend... In september begonnen de naailessen weer. We mogen maken wat we willen maar moeten onszelf steeds uitdagen om iets nieuws te proberen.
Vorig jaar maakte ik een hemdje met korte mouwen. Nu een met lange mouwen en knopenbies. De manchetten laat ik voor een volgende keer. Ik werkte af met boordstof (had ik ergens in een winkel gezien).
Model komt uit een Ottobre. Wat ik volgende keer anders zou doen:
- niet zomaar knippen zonder naadwaarde omdat het een maatje 116 is en ik een maat 110 wilde. Het zit nu net goed... Gelukkig is er nog een 2de zoon in huis! 
- aan de zijkanten onderaan moest ik werken met 2 driehoekjes. Dat alleen al kostte me 1 hele avond en mocht Christel (de juf) het niet uiteindelijk voor mij gedaan hebben, dan was er geen hemd!

Josse mocht vandaag ook naar het verjaardagsfeestje van zijn allerliefste Jutta. Iets zelfgemaakt dan maar? Het zwemzakje uit "Zo geknipt" lonkte al even naar mij. Vanochtend om 10u begon ik eraan. Gelukkig moest het past tegen 15u klaar zijn.. Gevoerd met waterafstotende stof (Ikea)


Nestelogen... de eerste keer. Het was even zoeken en uiteindelijk zitten ze er omgekeerd in denk ik, maar het resultaat is wel proper ;)


En nog een angst overwonnen... ritsen... En zo is het eerste zelfgemaakte cadeau meegegeven...6 opmerkingen:

 1. Het eerste zelfgemaakte cadeau is PRACHTIG!
  Amai, mooi gemaakt!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knappe rugzak: leuke stoffencombinatie. En de mouwen van dat hemdje met boordstof vind ik een heel tof idee. Ik ben geen fan van hemden met lange mouwen, vind dat vaak te sjiek en niet speels genoeg. Maar die boordstof maakt het alvast wat speelser. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en het is nog handig ook want ik heb een hekel aan die kleine knoopjes...

   Verwijderen
 3. Ik zag het hemdje al op FB passeren en vond het toen al zo mooi ! En die rugzak, echt supervrolijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie zwemzak! Die stof met de visjes is toch wel zeer toepasselijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen