donderdag 8 november 2012

Kaptrui uit Stof voor durf-het-zelvers

Ik kocht het boek en zag meteen een projectje waar ik me aan wilde wagen... In het boek spreken ze van een kaptrui maar werken dan wel met t-shirt tricot... dus maakte ik een testversie in Nicky velours (ik had nog net genoeg over na mijn Jacob-experiment van eerder).

Het was even paniek toen ik bij de kap kwam maar ik stuurde een berichtje naar de enige "Emma en Mona" en kreeg meteen antwoord. Fijn, fijn, fijn! Toen het klaar was, wat het een beetje eentonig dus zette ik er nog een zak op.

Ik vloekte wel even (op mezelf) toen ik na het dubbelchecken van "de vleug" van de stof ik toch nog de kap verkeerd knipte... en niet genoeg stof meer had om het opnieuw te doen. Dus werd de kap maar omgekeerd. Het maakt de trui ook net iets interessanter ;)

Smaakt naar meer... nummer 2 is in de maak en ik heb het gevoel dat het daar niet zal stoppen! Het boek werd meteen naar de naailes meegenomen en ik ben ervan overtuigd dat er de volgende dagen nog wat exemplaren over de toonbank zullen gaan ;)

4 opmerkingen:

 1. Echt een originele versie met die zak en die omwisseling van stoffen in de kap (allé, toch als je het vergelijkt met klassiekere versies). Ik heb dezelfde piraatjestricot liggen ... nog even niet tonen aan mijn jongen dus ... of hij wil er meteen ook één !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tis tof, tis mooi! Tziet er superzacht uit, dat wordt een knuffelpiraat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi... die omgekeerde kap is echt leuk.
  Is de trui moeilijk om te maken? Zou hem ook willen maken voor mijn zoon.
  Heb je alles met een overlock in elkaar gezet of met een gewone machine?

  Groetjes en bedankt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt niet moeilijk om te maken. Alleen moet je weten dat je de kap moet aanzetten zoals boordstof (dus aantrekken zodat het overeenkomt met de halslijn). Alles met de overlock gedaan behalve de zak erop gezet met de naaimachine. Echt een aanrader!

   Verwijderen