maandag 27 februari 2012

De laatste... winterrok

In blogland worden zo af en toe modellen van rokken gelanceerd en dan denk ik: "die wil ik ook!". Het begon met een A-lijn rokje uit de Knipmode. Dan volgde er een andere rok uit Knipmode, onlangs gezien bij Gentgemaakt... gelukkig kwam er een duidelijke uitleg bij JoChapeau... en via Dawanda ontdekte ik dit fantastische merk...
Ik zag dit:
 Bij Bonnie&Buttermilk

En maakte er dit van: 
 
Het is nog een winterrok, want de stof is een mengeling van wol met nog wat anders. Hele mooie stof, uit de koopjeshoek van Moratex in Lebbeke. Dolgelukkig met het resultaat en van plan om er meer te maken in zomerversie ;)

ERRATUM: rok verpest in de was (note to myself: geen wasverzachter gebruiken bij niet katoenen stoffen)... traantje gelaten... nieuwe stof gaan halen (die NIET krimpt) en we beginnen opnieuw... wordt vervolgd... 

16 opmerkingen:

 1. Supermooi! Welk patroon gebruikte je ervoor? De uitleg van JoChapeau? Of nog iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie verder ;) dank je wel Piepow!

   Verwijderen
  2. Thanks voor de uitleg! Ik heb hier een stofje waarmee ik net dit model wilde maken, dus ik weet hoe eraan te beginnen.

   Verwijderen
 2. Ik ben vertrokken met het knipmodel juni 2010, dan de uitleg van JoChapeau voor de stolpplooirok. Ik hoopte zo het model van Knip maart 2009 te bekomen en ik denk dat dit wel gelukt is. De "zijflapjes" tekende ik zelf (naar het model van Bonnie&Buttermilk)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem heel mooi! Dat je de stolpplooi gedeeltelijk hebt dichtgenaaid (snap je wat ik bedoel) vind ik mooier dan wanneer deze helemaal open staat, dan maakt het naar mijn idee snel een beetje dik. De zijflapjes zijn prachtig en mooi gelijk! Goed werk alles bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik volgde de richtlijnen van JoChapeau. Ik heb wel bij een gekochte rok gezien dat het daar niet doorgestikt werd... misschien toch eens proberen bij een katoentje. De zijflapjes heb ik opnieuw gemaakt want was er niet helemaal tevreden over. Op het einde ook met de hand vastgenaaid aan de rok want ze "gaapten" wat. Was een heel leuk project :)

   Verwijderen
 4. Wauw ! Heel mooi ! Echt een schot in de roos !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nog eens bedankt voor de tips... zag daarnet dat jij ook zo'n model gemaakt hebt in het rood. Ook leuk met dat zwart.

   Verwijderen
 5. Heel mooi! Zo'n rok staat hier ook op mijn lijst. Nu weet ik direkt waar ik tips moet zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige rok! Echt heel mooi gedaani

  BeantwoordenVerwijderen