dinsdag 8 mei 2012

Home made t-shirt

Ik kijk steeds vol bewondering naar foto's van zelf gemaakte t-shirts maar tricot, dat was niets voor mij... Toch kon ik het niet laten om het eens te proberen. Ik tekende een patroon uit Ottobre 3/2011 en kocht stof hier. Boordstof haalde ik bij Moratex in Lebbeke.

Er zijn zoveel tutorials te vinden die stap voor stap uitleggen hoe je dit moet aanpakken. Moet lukken, toch? Even paniek toen ik in zo'n mooie stof begon te knippen maar dit maakte ik uiteindelijk...Heerlijk toch? Geen tricot-angst meer voor mij! Hier en daar nog foutjes maar daar leer ik weer wat uit voor het volgende exemplaar... Op naar MEER :)


10 opmerkingen:

 1. goed gelukt seg! en een superschoon stofke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan. Heb je dat met een overlock gedaan of een naaimachine?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de naaimachine maar wel met een boventransport op. Ik spaar voor een overlock ;) wel zo'n hele kleine zigzagsteek gebruikt en afgewerkt met een dubbele naald. Ben best tevreden over de afwerking, al denk ik dat met een overlock het net iets vlotter zou gaan.

   Verwijderen
 3. Hé dat is leuk gedaan, en zo'n tof stofke !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof! zeer goeie eerste T shirt! En fijn om te lezen hoe jij je kledij afwerkt (voor mij als leek ultieme beginner).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk stofje!! En goed gedaan, seg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat - een hele stap! Schoon T-shirtje werd het!

  BeantwoordenVerwijderen