zaterdag 12 mei 2012

Het 2de t-shirt of hoe het niet altijd succesvol is...

Na het eerste t-shirt voor de jongste zoon, bleef er nog net genoeg stof over voor een voor-en achterpand voor een grote broer t-shirt. Ik zocht wat patronen op en kwam uit bij deze tutorial en een patroon uit Ottobre 3/10. Vol goede moed begon ik eraan. De mouwen maakte ik van rode en bruine boordstof.

Het werd dit:



Toen ik het maakte voelde ik het al dat het niet helemaal goed zat. De kraag was veel te wijd. Bovendien was ik erin geslaagd om de mouwen er omgekeerd in te zetten (er is wel degelijk een voor- en achterkant aan mouwen). Het viel echt niet mooi. Ik dacht het bovenstuk eraf te knippen en iets anders te maken. Maar mijn naaijuf Christel overtuigde me ervan om alles los te tornen, en de mouwen te vernauwen... De "decovit", mijn beste vriend (NOT!!!).

Opnieuw dus, elke mouw een 2-tal cm verplaatst. En toen liep het steeds mis met mijn machine. Spoeltjes op, draden verstrengeld, ... decovit, decovit, decovit :(
Er zit uiteindelijk nog een fout in de kraag bovenaan die achteraan niet mooi aansluit. Maar FOERT, IK GEEF HET OP!

Dit is het eindresultaat... Mooi als Josse niet teveel beweegt want de kraag is nog steeds te wijd en het valt nog steeds niet goed :( Misschien ligt het aan het feit dat het een maat 110 is en Josse nog eigenlijk 104 draagt?

 

Marius dook ook op voor een foto...


Ach ja, we geven het niet op... Iemand een beter model/patroon voor een t-shirt?

En euh... voor iedereen: fijne moederkesdag! 


6 opmerkingen:

  1. Die 'foutjes' zijn niet zichtbaar hoor, dat stofke is zo prachtig, dat leidt de aandacht af van eventuele onvolkomenheden. Enneuh beter wat aan de ruime kant dan te klein hé...
    Liefs CarlaK

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kei leuk geworden. IK vind de hals war ruimer altijd wel fijn ( kids met groot hoofd) en zit niet zo strak bij de keeltjes.
    Ben jaloers op je naaikunsten echt helemaal leuk.

    gr Danielle
    www.dapperedaantje.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind toch ook dat dat er nog niet zo slecht uitziet hoor! Heel leuk met die mouwtjes in andere stof ook! Ik heb hier ook nog een overschotje liggen van een t-shirt die ik pas maakte en ik denk er in 't najaar nog een t-shirt maar dan met lange mouwen mee te maken, maar dan ook in combinatie met effen tricot ofzo, want niet meer voldoende voor een volledig denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind 'm ook heel leuk zitten als ik 't zo van op afstand zie. Maar ik zit er dan ook niet in, hé. ;-)
    Niet te snel als 'te klein' bestempelen die dingen. Deed ik vroeger wel, maar als ze hier dan eens zelf hun kleren kiezen, komen ze steevast af met de t-shirtjes die bij de stapel 'te klein' liggen. Blijkbaar zitten die het best.
    Je gaat er dus nog laaaang plezier van hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ha, ik heb ook nog van die beertjes liggen. ik maakte een t-shirt met lange mouwen, mouwen in de bijpassende streepjesstof. maar was nog op zoek naar een effen stof voor erbij. is dat rood exact hetzelfde? en waar heb je het gehaald?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het rood is bijna exact hetzelfde maar het is eigenlijk boordstof (kersenrood) van bij Bambiblauw. Ik heb het wel eerst gewassen want het geeft af.

      Verwijderen