woensdag 21 maart 2012

Terug van weggeweest...

Man, man, man... teveel ideeën voor veel te weinig tijd! Maar niet stilgezeten, alleen geen tijd gehad tussen stagebezoeken, lessen voorbereiden en geven, bezoeken aan de spoeddienst met zowel het Lief als de oudste zoon, mama zijn, verdrietig zijn, enz. om nog foto's te maken (laat staan ze op de blog te zetten!).

Maar hier komt dus weer een reeks rokken. Na het verpesten van mijn mooie blauwe rok, sprong ik weer achter mijn machine om dit exemplaar te maken:


Het model is het beproefde knip-model van juni 2010. Zelfde basis als de blauwe rok, maar hij viel wat groot uit, dus maakte ik deze een maatje kleiner en ja: dit is beter!

Detail van de paspelband (aangehecht met nieuw paspelvoetje). Stof gekocht op het stoffenspektakel)


 


Toen kocht ik bij Bambiblauw een stofke waarvoor ik al lang een projectje in mijn hoofd had... Met 2 "boys" in huis, moet je wel wat stoer uit de hoek komen...
 

Idem rok met de bloemetjes, maar dan met de stolpplooi. Ik vond geen passende paspelband, noch biais dus liet ik het zo. Trots ben ik op het eindresultaat... en zeker op deze details:De jongste zoon zei meteen "auto"! en de oudste vertelt aan iedereen dat zijn mama een auto-rokje heeft... missie geslaagd ;)


Gisteren was het weer tijd voor de Koppige Kopspeldjes. Er werd weer wat afgelachen en iedereen is aan een projectje begonnen. Hoewel het niet de bedoeling was, werd ik uitgeroepen tot "de juf"... met als gevolg dat ik niet echt tot naaien kom. Ik ben dan ook in het "echte" leven docent dus neem ik deze taak graag op me. Wat een energie! Wat een enthousiaste mensen! Wat een slapeloze nachten... Mijn plan was om gisteren een rokje te maken voor mijn nichtje Lily, 5 jaar. Ik kwam er dus niet toe, maar hielp vriendin Lien met een exemplaar voor kleine Free.
Dus plande ik vanavond "me-time" en kroop ik weer achter mijn PC om een geschikt model te vinden... ik kwam terecht bij Emma en Mona, tekende het model en maakte er dit van:Er klopt iets niet volgens mij (kijk rechts en links), maar ik wacht even tot Miss Lily het gepast heeft voor ik mijn eindoordeel geef...

Morgen naar de naailes. Eindelijk de retro-salopette voor Josse afwerken en dan komen er weer foto's (tenminste als ik tijd vind). Tot dan! En vergeet niet om regelmatig aan de mensen in je omgeving (groot en klein) te zeggen dat je ze graag ziet... Enjoy life ;)

7 opmerkingen:

 1. O amai zo productief geweest zeg! En allemaal heel mooi. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwh, wat een rokjes-parade! Ze zijn heel mooi, leuke stofjes! Het autorokje is ook mijn favo!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg! Ik ben ook fan van de knipmode juni 2010 rokjes, heb er ook twee gemaakt! Stofjes super en dat autostofje...geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey ook ik ben een nieuwe volger! Je bent goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen