vrijdag 30 maart 2012

Ik zoek... een patroon voor een zomers hemdje..

Ik zoek een eenvoudig patroon voor een hemd voor de jongens met:
- korte mouwen
- een borstzakje

Ik zie veel maar heb nog zo weinig ervaring... Iemand goede tips? Welke patronen zijn reeds getest en goedgekeurd?

Dank voor de hulp!

woensdag 28 maart 2012

Work in progress...

Ik ben er gewoon al zo trots op... maar het is nog niet klaar... en het is te donker om mooie foto's te maken... 
Ik begrijp nu wel waarom mensen een overlockmachine willen... Het afwerken met zigzag wil maar niet lukken en de overlocksteek op mijn machine heeft kuren :( 
Ach ja, ik laat het de pret niet bederven! Morgen afwerken en dan een langer verslag! dinsdag 27 maart 2012

Let's have a (flockfolie) party!

We zijn van plan om een aantal thema-avonden te organiseren bij de Koppige Kopspeldjes... op de agenda staat onder andere: flockfolie!
Iedereen bestelde wat velletjes (100 in totaal!). Dat zag er zo uit...


Ter voorbereiding van onze "flockparty" toch nog wat oefenen:
  • Een ridder op paard voor de jarige Daan! 

  • Josse vroeg deze namiddag in de winkel om een "raket-ijsje"... (ja, ja overal inspiratie) 


  • Marius favoriete woord van de dag...

  • Experimenteren met fluo! and I love it... 
 
  • Latest fashion... fluo Ray-Ban


Nu weer t-shirts gaan halen! Het Lief wil er ook wel eentje dus we kunnen weer op zoek gaan...

zondag 25 maart 2012

Kleertjes voor de kinders... op model ;)

OK, kinderen laten poseren is echt niet zo gemakkelijk ;) maar de kleren komen meer tot hun recht... 


Josse is zijn salopette:


 
 
Het nichtje Lily in mijn eerste poging tot rokje. Ik heb er weer wat uit geleerd... dus hop naar nummer 2! stay tuned voor more, lang leve de paasvakantie die op komst is!


donderdag 22 maart 2012

Het eerste kledingstuk voor de oudste zoon... de retro-salopette!

Wat heb ik lang gezocht naar een patroon voor een retro salopette... Tot de ottobre verscheen. Toen we in de naailes aan een broek moesten beginnen wist ik het meteen: een salopette voor Josse! Ik heb er mijn tijd voor genomen... 3 lessen uiteindelijk. Maar vanavond is het AF!

Wie het ook dacht te maken: het zijn eerder kleine maatjes... Josse draagt nu 104, dit is 110 en is niet echt te groot...
Nu heb ik de smaak wel te pakken en bedenk al meteen een vervolg... een tipje van de sluier: ik gebruik spons!
Tot dan!

PS: sorry voor de donkere foto's... kon gewoon niet wachten tot morgen!

woensdag 21 maart 2012

Terug van weggeweest...

Man, man, man... teveel ideeën voor veel te weinig tijd! Maar niet stilgezeten, alleen geen tijd gehad tussen stagebezoeken, lessen voorbereiden en geven, bezoeken aan de spoeddienst met zowel het Lief als de oudste zoon, mama zijn, verdrietig zijn, enz. om nog foto's te maken (laat staan ze op de blog te zetten!).

Maar hier komt dus weer een reeks rokken. Na het verpesten van mijn mooie blauwe rok, sprong ik weer achter mijn machine om dit exemplaar te maken:


Het model is het beproefde knip-model van juni 2010. Zelfde basis als de blauwe rok, maar hij viel wat groot uit, dus maakte ik deze een maatje kleiner en ja: dit is beter!

Detail van de paspelband (aangehecht met nieuw paspelvoetje). Stof gekocht op het stoffenspektakel)


 


Toen kocht ik bij Bambiblauw een stofke waarvoor ik al lang een projectje in mijn hoofd had... Met 2 "boys" in huis, moet je wel wat stoer uit de hoek komen...
 

Idem rok met de bloemetjes, maar dan met de stolpplooi. Ik vond geen passende paspelband, noch biais dus liet ik het zo. Trots ben ik op het eindresultaat... en zeker op deze details:De jongste zoon zei meteen "auto"! en de oudste vertelt aan iedereen dat zijn mama een auto-rokje heeft... missie geslaagd ;)


Gisteren was het weer tijd voor de Koppige Kopspeldjes. Er werd weer wat afgelachen en iedereen is aan een projectje begonnen. Hoewel het niet de bedoeling was, werd ik uitgeroepen tot "de juf"... met als gevolg dat ik niet echt tot naaien kom. Ik ben dan ook in het "echte" leven docent dus neem ik deze taak graag op me. Wat een energie! Wat een enthousiaste mensen! Wat een slapeloze nachten... Mijn plan was om gisteren een rokje te maken voor mijn nichtje Lily, 5 jaar. Ik kwam er dus niet toe, maar hielp vriendin Lien met een exemplaar voor kleine Free.
Dus plande ik vanavond "me-time" en kroop ik weer achter mijn PC om een geschikt model te vinden... ik kwam terecht bij Emma en Mona, tekende het model en maakte er dit van:Er klopt iets niet volgens mij (kijk rechts en links), maar ik wacht even tot Miss Lily het gepast heeft voor ik mijn eindoordeel geef...

Morgen naar de naailes. Eindelijk de retro-salopette voor Josse afwerken en dan komen er weer foto's (tenminste als ik tijd vind). Tot dan! En vergeet niet om regelmatig aan de mensen in je omgeving (groot en klein) te zeggen dat je ze graag ziet... Enjoy life ;)

woensdag 7 maart 2012

Eindelijk was het 6 maart...

Ik zat al een tijdje met een plan in mijn hoofd... en durfde het eens hardop te zeggen. En zo zagen de "Koppige Kopspeldjes" het licht... Een bende zotte dames (voornamelijk naaizot) die om de 2 weken samenkomt met als excuus: samen naaien. Gisteren werd er vooral gebabbeld, naaimachines uitgeprobeerd en plannen gesmeed voor de volgende samenkomst. En dat is dan weer iets om naar uit te kijken! Weer vol energie om wat verder te "frutselen"...


maandag 5 maart 2012

I love... mijn stempel!

Hier is ie dan... mijn eigen stempel. Besteld bij Karen. Ik kan niet wachten om hem echt in mijn handen te hebben maar deel nu al mijn geluk met jullie!
Ga snel naar haar blog en doe mee met haar super give-away (al hoop ik stiekem dat ik het zelf win...)
http://karenvandelaer.blogspot.com/2012/02/hiep-hiep-hoera-give-away.html

Het leven kan toch zo schoon zijn ;)