maandag 27 februari 2012

Voor Het Lief


Het Lief zocht naar een hoesje voor de i-phone, maar vond niet meteen wat hij zocht... Na wat surfen in blogland en niet echt te vinden wat ik zocht, probeerde ik het op mijn eentje. Ik kocht vilt en een rekker en maakte dit:
Met vilt werken was minder gemakkelijk dan gehoopt. Het rekt namelijk uit. Ik heb uiteindelijk het vilten stukje aan de rekker met de hand vastgemaakt. Ik vrees ook dat het gaat scheuren... Wordt dus zeker vervolgd. Het Lief was al blij, al denk ik dat hij dat maar zegt om me gerust te stellen...
Iemand tips bij werken met vilt?

De laatste... winterrok

In blogland worden zo af en toe modellen van rokken gelanceerd en dan denk ik: "die wil ik ook!". Het begon met een A-lijn rokje uit de Knipmode. Dan volgde er een andere rok uit Knipmode, onlangs gezien bij Gentgemaakt... gelukkig kwam er een duidelijke uitleg bij JoChapeau... en via Dawanda ontdekte ik dit fantastische merk...
Ik zag dit:
 Bij Bonnie&Buttermilk

En maakte er dit van: 
 
Het is nog een winterrok, want de stof is een mengeling van wol met nog wat anders. Hele mooie stof, uit de koopjeshoek van Moratex in Lebbeke. Dolgelukkig met het resultaat en van plan om er meer te maken in zomerversie ;)

ERRATUM: rok verpest in de was (note to myself: geen wasverzachter gebruiken bij niet katoenen stoffen)... traantje gelaten... nieuwe stof gaan halen (die NIET krimpt) en we beginnen opnieuw... wordt vervolgd... 

zondag 26 februari 2012

2 awards gekregen... hoog tijd om zelf anderen blij te maken ;)

Ik kreeg vorige zondag een Liebster-award en een Versatile-award van Nienke.
Even uitleggen:
"Liebster" is een Duits woord wat zoiets betekend als liefste, favoriete, beste, en de Liebster Award is een soort van ketting brief onder bloggers dat het doel heeft om uitzonderlijke en groeiende blogs onder de aandacht te brengen. Er is geen evaluatie comité of een formeel award proces voor de Liebster, maar het is zelfs leuker - het is erkenning dat een ander je harde werken heeft gezien en waardeert.  

De award wordt gegeven aan blogs met minder dan 200 volgers. Wanneer je zo'n award wint, geef je hem door aan 5  andere blogs en hoop je dat zij dat ook doen.


Ik heb het gevoel dat iedereen waaraan ik de award wilde geven, het ondertussen al van iemand anders heeft gekregen...   
Maar toch, ik geef de award door aan: 
- Jo Chapeau: omdat ik bij haar de uitleg vond voor de stolpplooirok( (to be continued) : http://jochapeau.blogspot.com/
- Hilde@home: omdat ik bij haar voor de eerste keer de mandjes zag : http://hildeathome.blogspot.com/

- Ballétoile: omdat ik ook van rood en blauw hou... en ze hele leuke dingen maakt http://balletoile.blogspot.com/ 
-Fieflo: voor de appeltjes en nog veel te weinig volgers naar mijn mening:  http://www.fieflo.be/
- Karlablogt: omdat ik haar rode schoentjes zo leuk vind... http://karlablogt.blogspot.com/


Ik kreeg bovendien ook  een hele lieve uitleg bij:

Now here are the rules, and what I have to do.
1.Add the award to your blog.
2.Thank the blogger(s) who gave it to you.
3.Mention 7 random things about yourself.
4.List the rules.
5.Award to 15 bloggers.
6.Inform each of the 15 by leaving a comment on their blog.
En... ik doe lekker eigenwijs, zoals Nienke, en geef hem maar aan 1 persoon door ;) 

Eerst de regeltjes volgen zeker? 
1. zal ik proberen te doen, maar ben nog op zoek naar de manier waarop dit kan...
2. al uitvoerig gedaan, maar toch: dank je wel Nienke en ... veel succes met je tuttendoekjes ;)
3. 7 dingen over mezelf? euh... 

1. ik hou van naaien, sommigen zeggen zelfs dat ik verslaafd ben... 
2. ik heb te weinig tijd om te naaien en dat maakt me humeurig... 
3. ik krijg steeds vaker de vraag of ik mijn spulletjes niet op bestelling wil maken. Mijn antwoord is: "neen, ik vind het niet goed genoeg"
4. het naaien zit in mijn genen: alles geleerd door te kijken naar de mama en toen ik in december met mijn eerste les begon, was het alsof het zonder enige moeite ging... dank u mama... 
5. ik hou nogal veel van biaisband en paspelband... zoveel dat ik vandaag geïnformeerd heb naar een "paspelvoetje" voor mijn naaimachine omdat ik me erger aan mijn blinderitsvoet...
6. niet te geloven dat ik nog geen 2 maanden geleden nooit gehoord had van Janome... nu komen collega naaisters mij raad vragen over welke machine ze zich moeten aanschaffen... 
7. 6 maart gaan de "Koppige Kopspeldjes" van start, een eigen naaiclubje in Opwijk... ik kijk er al ongelooflijk naar uit!

4. zo... nu doorgeven zeker? Ik geef hem door aan (tromgeroffel): 
Happy in Red (http://happyinred.blogspot.com/) 
omdat ze zo enthousiast was toen ik haar Tote bag maakte. Lijkt me een heel vriendelijke dame! 

Zo, genoeg stoefferij... 

Tot gauw!

maandag 20 februari 2012

Feestpakket voor Sam en cadeautje voor grote zus Free

Een tweetal weken geleden kregen we het heugelijk nieuws dat Free een klein zusje had gekregen: Sam! Heugelijk omdat het goede vrienden van ons zijn maar ook heugelijk omdat ik dan weer een excuus heb om wat te frutselen ;)

Ik wou een pampermand maken en volgde de richtlijnen van Vlijtig. Ik kreeg dit...

Een beetje klein voor pampers, niet?

Dus vergrootte ik het patroon, x2.5. En toen kreeg ik dit!

Wat te groot dus... Ik begrijp nog steeds niet waar het fout liep. Een lege pampermand gaat niet, dus vulde ik het op met: 2 slabben (wit, waar waren mijn gedachten???), een pamperzakje (met paspeldband) en een heerlijk warm dekentje (ik bespaar jullie het gevloek bij werken met fleece...). Geen tuttendoekje deze keer, omdat ik eerst wou weten of Sam wel een tuttenmeid is ;) Dat heeft ze dus nog van me te goed...
Grote zus Free (3 jaar) mocht ik natuurlijk niet vergeten. Ik maakte voor haar deze Menina-tas van Eloleo en vulde het met haarspeldjes en een zonnebril. 


 

 Mama Lien liet me meteen weten dat ze echt gehoopt had dat ik iets zelfgemaakt zou meebrengen... dus ze was héél blij... en ik dus ook!

Nu is mijn zoon Josse wel wat verdrietig dat hij zijn mooie tas moest afgeven. Dus ik beloofde hem een stoere tas, voor hem alleen... we weten weer wat doen ;) 
zondag 19 februari 2012

Wauw, mijn eerste award... en meteen gemotiveerd om meer te tonen: de Tote Bag

Ik kreeg vandaag van Nienke een Liebster award... wauw! super! wat fijn!
Ik kon vannacht niet goed slapen en dankzij de jongste was ik al heel vroeg wakker. Denken, denken,... en toen zag ik het! Mijn eigen Tote Bag (zie http://happyinred.blogspot.com/2012/02/reversible-2-coloured-tote-bag-tutorial.html) 


Ik probeer uit elk project iets te leren... en ik leer steeds héél veel... Vandaag was het "eigen paspelband maken'. Wel aan de hand van gekochte biaisband. Je ziet het niet zo goed op de foto's maar ik maakte dus gele paspelband (die zwarte had ik nog liggen). Eigenlijk helemaal niet zo moeilijk dankzij de uitleg op allerlei andere blogs (wat zou je toch zonder doen!).

Ik werkte af met wat knopen. Knopen... Vorige week op bezoek bij mama dook ik de kasten in en vond schatkisten vol knopen.Ik vond toevallig bij Kruidvat sorteerbakjes en maakte er een spelletje van met de oudste zoon: sorteren ;)
En zie hier het resultaat: 

Genoeg knopen voor nog heel wat projecten... en na het "showen" van mijn laatste tas, zal ik er nog veel mogen maken ;)

Morgen een pakje afgeven bij een lief Boeleke. Dan volgen er weer foto's ;)

Nog eens "nen dikke merci" Nienke en fijn dat ik er opeens zoveel nieuwe volg(st)ers bij heb!

dinsdag 14 februari 2012

Rokkenparade... vervolg: de 'retrorokjes'

3 posts op 3 dagen... blijkbaar geen zin om te werken ;) Snel maar even dan...
Retrorok 1:

Mijn eerste paspelband-avontuur... best trots op het eindresultaat! Mijn collega noemde dit al mijn "hostessenrok". Niemand vroeg of ik het zelf gemaakt heb, waaruit ik concludeer dat niemand dat ziet?

De stof is gabardine. Ik ben van sterrenbeeld "weegschaal" en kan bijgevolg moeilijk kiezen (althans, dat is mijn excuus!). Dus kocht de stof ook in het groen. En dat werd dan rokje nummer 2:

 

Ik bespaar jullie het gevloek bij die afgeronde zakjes... Ook heel lang getwijfeld of ik het niet met blauwe knoopjes en biaisband zou afwerken. Maar dan beperk ik me weer tot de combinatie "groen/blauw"... momenteel wel een van de favoriete combinaties, maar ik draag ook vaak zwart bij groen, dus dan maar alles "neutraal" gehouden... Foto's zijn niet schitterend, rokje wel ;)

En tussendoor nog voor Van Katoen tassen gemaakt... Mijn eerste was een proefstuk en hou ik voor mezelf... Het Lief zag het en bestelde er meteen ook een voor de jarige collega (geen foto van). Voor Van Katoen zelf maakte ik dan nog 2 exemplaren in stof uit "den" Ikea... Tassen gingen vandaag op de post!

 

maandag 13 februari 2012

Suikerbonen

In een nostalgische bui durf ik wel eens naar de foto's te kijken van de eerste dagen van mijn zoontjes. Ze zijn nog maar 3,5 en bijna anderhalf, toch lijkt het al zo lang geleden dat ze nog knus op mijn borst lagen...

En toen zag ik deze foto:

Mijn suikerbonenproject voor Josse... Het begon allemaal met een hondje in een knippie die mijn mama voor me maakte. Ik ben nu niet echt een hondenfan, maar ik vond het toen zo schattig (zwangerschapshormonen?) . Toen ik het hondje liet zien aan Het Lief zei hij heel blij: zou 'oma' het niet zien zitten om er zo'n 200-tal van te maken om bij de geboorte van Josse te geven? Het was een grap... maar ik nam het serieus op en vroeg het aan mijn lieve mama. Het werd uiteindelijk een héél leuk project (wat minder voor mama die alles genaaid heeft...). Het bleef niet bij honden: poezen, vissen, giraffen, ... allemaal ideeën en patronen op de site van Ariadne. 
We maakten uiteindelijk zo'n 220 beestjes! en snoepzakjes... de snoepzakjes zijn op, van die diertjes heb ik nog een zak vol liggen... 

 Het was heel leuk om te doen, ook omdat ik dan wekelijks bij mama op bezoek ging om te leuteren bij 'ons' naaiprojectje...

Toen Marius aangekondigd werd, wou ik weer zelf iets maken... maar 220 beestjes? NO WAY... dus werden het 200 doosjes ;) Doosjes gehaald bij AVA. Het Lief maakte kleine versies van het geboortekaartje en ik plakte dit op de doosjes, met een lintje als afwerking.
Het werd een leuk project om met papa in spé te maken...

En hoewel er geen 3de kind komt (neen, ook niet proberen voor een meisje zoals iedereen vraagt), kan ik het niet laten om te blijven kijken naar leuke geboortekaartjes en ideeën voor suikerbonen...

Nostalgie...

zondag 12 februari 2012

Variatie op een gekend thema...

Het is hier even stil... op de blog bedoel ik, niet achter mijn machine! maar ik kan nog maar weinig tonen wegens:
- cadeau nog af te geven en wil de verrassing niet verstoren
- te weinig licht om foto's te maken (to 'shoot': 2 rokken, geboortegeschenken en tassen Van Katoen)
- eerste lessen in maken van broeken dus nog weinig te zien...

Enfin, ondertussen is het cadeautje afgegeven aan baby Eden, dus deze foto's kan ik wel al delen ;

Het was het eerste handgemaakte pakketje dat ik kon afgeven. Toch wel spannend om de reacties te zien. Ik wil er graag nog de naam op kunnen zetten, maar mijn experimenten met flockfolie laten me weten: keep it simple... hoe anderen zo'n perfecte letters kunnen uitknippen is me een raadsel...
 Bij het maken van nieuwe cadeautjes sloegen de twijfels wel toe tot mijn lief Lief zei: " ik zie echt geen verschil met gekochte spullen, het is echt goed!"...

Ook ik ging naar het STOFFENSPEKTAKEL en kocht veel (te veel)... ik durf geen foto's te tonen...
Ik dacht er ook knopen te kunnen kopen, maar er was zoveel volk dat ik het geduld niet had. Gisteren bij de mama geweest en ik mocht nog eens graaien in haar grote blikkendozen vol met knopen: HEERLIJK!
Nu nog veel patronen overtekenen en nog op zoek gaan naar die 2 knipmodes en 1 burda waarover iedereen spreekt...

Werk aan de winkel dus!
Tot gauw, als de nieuwe foto's gemaakt zijn en we op bezoek zijn geweest bij baby Sam! 

maandag 6 februari 2012

Probeersel...

Wat ik zo leuk vind aan kunnen naaien, is dat ik nu dingen kan maken in de stofjes en kleurtjes die ik leuk vind... En zo waagde ik me aan een kussen voor de TripTrap. Ik had het al op een of andere blog gezien en probeerde het dan ook maar. Trots...

Er liep wel het een en ander mis, waardoor er een gaatje is in de onderlaag. Het was maar een test, nu kan ik het nog zo vaak als ik wil opnieuw maken ;) ik dacht al aan een versie in Toile Cirée, maar zoek nog naar het juiste motiefje. En Josse is blij dat hij weer een kussentje heeft ;)

vrijdag 3 februari 2012

Kraamcadeautjes en zeverlappen

Vele vrienden en collega's zijn onlangs mama en papa geworden (en er staan er nog een paar te wachten...). Ideaal dus om een aantal kraamcadeautjes uit te proberen... Eerst wat mooie stofjes besteld (eigenlijk wat tegen mijn principe want ik vind het allemaal veel te duur), wat opzoekwerk in de vele inspirerende blogs en dit zijn de resultaten...


Ik was duidelijk op dreef...
Marius is weer eens tanden aan het krijgen en dat gaat natuurlijk gepaard met heel wat gekwijl... na wat zoeken kwam ik een tutorial tegen voor een "zeverlapje". Eerst uitgeprobeerd met Ikea stof en badstof voor de achterkant en toen kreeg ik dit:
En maakte het meteen voor baby Raf ;)


Ik was toen toch goed op dreef, dus maakte ik er maar bandwerk van... 4 voor Marius en 2 kleinere voor de kleintjes bij Moeke Anja ;) Voor de achterkant gebruikte ik deze keer tetradoeken, iets dunner waardoor het zeverlapje mooier valt.

En Marius, die vond het weer goed...